ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

هشدار اروپایی‌ها به دولت آمریکا درباره تحریم همکاری هسته‌ای با ایران

دیپلمات‌های اروپایی طی روزهای اخیر مذاکرات فشرده‌ای را با مقامات دولت ترامپ درباره خطرات عدم تمدید معافیت از تحریم همکاری هسته‌ای با ایران داشته‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۳ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 11
کد خبر: ۸۳۵۴
به گزارش  راهبرد معاصر ، یک منبع به روزنامه آمریکایی «مک‌کلاچی» خبر داده است که مقامات اروپایی طی روزهای اخیر به کاخ سفید هشدار داده‌اند در صورتی که دولت آمریکا معافیت از تحریم‌های همکاری هسته‌ای با ایران را تمدید نکند ممکن است تهران از توافق هسته‌ای خارج شود.

این تحریم‌ها در صورتی که اجرایی شود محور اصلی توافق سال 2015 را هدف قرار می‌دهد. تهران به موجب این همکاری مجاز است برخی فعالیت‌های هسته‌ای خود را در سایت‌های علناً اعلام‌شده ادامه دهد.

یک مقام ارشد دولت آمریکا نشست میان نمایندگان اتحادیه اروپا، فرانسه و انگلیس با نماینده کاخ سفید را تنش‌آمیز توصیف کرده و هشدار داده تحریم‌های آمریکا درباره همکاری‌های هسته‌ای با ایران ممکن است از سر گرفته شود.

این تحریم‌ها تمامی نهادهای همکار با ایران در پروژه‌های هسته‌ای را هدف قرار می‌دهد. بنابراین، تمامی کشورهایی که در برجام حضور دارند ممکن است در معرض تحریم‌های جدید آمریکا قرار بگیرند.

یک دیپلمات اروپایی به مک‌کلاچی گفت: مواضع ما هشدار دادن به دولت آمریکا درباره خطرات اتخاذ چنین تصمیمی است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا سال گذشته خروج واشنگتن از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد اما 5 کشور امضا کننده این توافق اعلام کردند که همچنان به این توافق پایبند خواهند ماند.

اختلاف نظر میان مشاوران ارشد دولت ترامپ درباره تمدید معافیت‌ از تحریم‌های نفتی ایران برای متحدان آمریکا نظیر هند و کره‌جنوبی که حجم زیادی از نفت ایران را خریداری می‌کنند همچنان ادامه دارد اما اختلافات داخلی درباره بازتاب تحریم‌های هسته‌ای بسیار بزرگتر است.

«برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران موافق ادامه تمدید معافیت‌ها به عنوان یک نشانه حسن نیت به اروپایی‌ها است اما «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا با تمدید مخالف بوده و مدعی است که این اقدام به ادامه فعالیت‌های هسته‌ای ایران مشروعیت می‌بخشد.

به طور مثال چین یکی از کشورهایی بود که تعهد داده به ایران در تبدیل رآکتور آب سنگین اراک تحت نظارت انگلیس کمک کند و همچنین قرار بود این 5 کشور به ایران در تبدیل سایت هسته‌ای فردو به یک مرکز تحقیقاتی و مرکز تولید ایزوتوپ‌های دارویی کمک کند اما بر اساس گفته مقامات ایران هر دو پروژه متوقف شده‌اند.
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار